Marriage Course

De Marriage Course mag je zien als een investering in je relatie. Na de cursus heb je meer inzicht in jezelf, je partner en je relatie. Je bent op een leuke en zinvolle manier een stap dichter naar elkaar toegegroeid.

Hoe ziet de avond eruit?

We hebben vanwege Corona de opzet aangepast om zo veilig mogelijk samen te komen.
De Marriage Course wordt gegeven in een gezellig setting. De avond begint rond 19:30 uur met koffie of thee. Daarna volgt er een introductie op het thema van de avond.
Vervolgens kijken we gezamenlijk de dvd die wordt afgewisseld met interactie tussen jou en je partner. De cursus behandelt 7 thema’ s. Je doet de cursus niet in groepsverband, maar echt samen. Je krijgt uiteenlopende opdrachten. Onze ervaring is dat er vaak meerdere eyeopeners op een avond zijn: “Oh, denk jij zo!?” Of je herinnert je weer: ‘Ah, natuurlijk, dat is een verschil!’

De cursus is ook een leuk avondje uit. Je leert nieuwe dingen over jezelf en over elkaar, waar je nog een leven lang iets aan kunt hebben.
Sterke huwelijken en relaties ontwikkelen zich niet automatisch. Daar moet je iets voor doen.
De Marriage Course is niet te zwaar. De opdrachten zijn kort en leuk. Maar het is ook weer niet te licht. Het pakt essentiële onderwerpen aan en er wordt niet om spannende onderwerpen heen gedraaid.

Voor wie?

De Marriage Course is voor ieder stel dat wil samenwerken aan en investeren in hun relatie. Het maakt niet uit of je twee jaar of meer dan dertig jaar samen bent. Als je al een sterk huwelijk hebt, zal deze cursus je helpen je relatie verder te verbeteren. Het kan ook zijn dat je voor een nieuwe uitdaging in je relatie staat, bijvoorbeeld de geboorte van een kind, een verandering in carrière, verdriet waarmee een van de twee geconfronteerd wordt, lastige pubers, enzovoorts. Het is goed om daar samen mee aan de slag te gaan en deze cursus helpt je daarbij.

De cursus komt uit een ‘christelijke koker’, maar dat betekent helemaal niet dat hij alleen voor christenen is bedoeld. De cursus behandelt relevante onderwerpen waar iedereen mee te maken krijgt. Het ‘christelijke’ aan de cursus is dat de basiswaarden van de cursus christelijk zijn, denk aan: kiezen voor trouw, verbondenheid, eerlijk zijn, je naaste liefhebben als jezelf.

Wanneer, waar en kosten?

De cursus wordt gegeven op 7 vrijdagavonden, in principe elke week van 19:30 uur tot 21:45 uur (+/-). De cursus wordt gegeven in kerkgebouw het Kompas in Zoetermeer. De kosten bedragen € 30,- per persoon (€ 60,- per stel) voor de hele cursus, inclusief eten/drinken en cursusmateriaal.

Er start weer een nieuwe cursus op 13 januari 2023. Zijn jij en je partner enthousiast geworden, geef je dan op. Heb je nog vragen, bel of mail dan gerust. Voor meer info over de cursus zie de landelijke website.
Komt het nu niet uit, we hopen bij voldoende belangstelling de cursus zo mogelijk twee keer per jaar te geven, dus we horen ook graag als jullie later mee zouden willen doen.

Rob en Anke Vooijs
Kees en Francien Pronk 

marriagecourse@lichtbakenzoetermeer.nl
079-3615992 / 079-3617283
06-54238584