The Premarriage Course

De Pre-marriage Course mag je zien als een investering in je relatie. Na de cursus heb je meer inzicht in jezelf, je partner en je relatie. Je bent op een leuke en zinvolle manier een stap dichter naar elkaar toegegroeid.

Hoe ziet de avond eruit?

We hebben vanwege Corona de opzet aangepast om zo veilig mogelijk samen te komen.
De Pre-marriage Course wordt gegeven in een gezellig setting. De avond begint rond 19:30 uur met koffie of thee. Daarna volgt er een introductie op het thema van de avond.
Vervolgens kijken we gezamenlijk de dvd die wordt afgewisseld met interactie tussen jou en je partner. De cursus behandelt 5 thema’ s. Je doet de cursus niet in groepsverband, maar echt samen. Je krijgt uiteenlopende opdrachten. Onze ervaring is dat er vaak meerdere eyeopeners op een avond zijn: “Oh, denk jij zo!?” Of je herinnert je weer: ‘Ah, natuurlijk, dat is een verschil!’

De cursus is ook een leuk avondje uit. Je leert nieuwe dingen over jezelf en over elkaar, waar je nog een leven lang iets aan kunt hebben.
Sterke huwelijken en relaties ontwikkelen zich niet automatisch. Daar moet je iets voor doen.
De cursus is niet te zwaar. De opdrachten zijn kort en leuk. Maar het is ook weer niet te licht. Het pakt essentiële onderwerpen aan en er wordt niet om spannende onderwerpen heen gedraaid.

Voor wie?

De Premarriage Course kun je zien als een investering in je relatie. Als jullie gaan trouwen, is deze cursus een goede voorbereiding op jullie huwelijk. Hopelijk gaat jullie huwelijk een leven lang mee, dus het is goed om je daarop voor te bereiden. Ben je al meerdere jaren samen en denk je serieus na over de toekomst?
Heb je misschien al een datum geprikt voor je huwelijksdag? Heb je net een relatie –of scheiding– achter de rug en start je met een nieuwe relatie?
Is je partner niet-christelijk en jij wel? Of komt je partner uit een andere cultuur?

In alle bovenstaande gevallen is de Premarriage Course echt iets voor jou! Het maakt niet uit wat je achtergrond is. De cursus is ervoor ieder stel dat wil investeren in hun relatie en zich wil voorbereiden op een toekomst samen!

Wanneer, waar en kosten?

De cursus wordt gegeven op 5 vrijdagavonden, in principe elke week van 19:30 uur tot 21:45 uur (+/-). De cursus wordt gegeven in kerkgebouw het Kompas in Zoetermeer. De kosten bedragen € 25,- per persoon (€ 50,- per stel) voor de hele cursus, inclusief eten/drinken en cursusmateriaal.

Zijn jij en je partner enthousiast geworden, geef je dan op. Heb je nog vragen, bel of mail dan gerust. Voor meer info over de cursus zie de landelijke website.
Komt het nu niet uit, we hopen bij voldoende belangstelling de cursus zo mogelijk twee keer per jaar te geven, dus we horen ook graag als jullie later mee zouden willen doen.

Rob en Anke Vooijs
Kees en Francien Pronk 

marriagecourse@lichtbakenzoetermeer.nl
079-3615992 / 079-3617283
06-54238584